euronikel

Економија

Склучен е договор за продажба на „Еуроникел индустри“, се очекува поранешните вработени да се вратат на работа

А1он
Склучен е договор за продажба на фабриката на „Еуроникел индустри“. Се очекува поранешните вработени да се вратат на работа, а повторно да се активираат и
Економија

Отворена стечајна постапка за поранешно Фени: На работниците им должи 2,18 милиони евра за плати

Орце Костов
Во основниот суд Кавадарци отворена е стечајна постапка за „Еуроникел индустри“ или поранешно Фени Индустри, а за стечаен управник е назначен Ацо Петров од Скопје.
Економија

Вработени во „Еуроникел“ ќе поднесат барање за стечај во фабриката

А1он
Вработени во „Еуроникел индустри” денеска ќе поднесат барање за стечај во фабриката, барајќи обесштетување, да им бидат исплатени три неисплатени плати. Оваа информација ја потврдија
Економија

Работниците на „Еуроникел индустри” бараат побрзо да се најде инвеститор и сите да останат на работа

А1он
Работниците на „Еуроникел индустри” не прифаќаат само стотина да ја одржуваат печката на фабриката, како што предложила банката доверител и нов сопственик на комбинатот и
Економија

Синдикатот на „Еуроникел” со писмо до Комерцијална банка бара детали за иднината на фабриката

А1он
Синдикатот на „Еуроникел индустри” или поранешно „Фени”, испрати писмо до Комерцијална банка, со барање за детали околу иднината на фабриката. Претседателот на синдикалната организација, Миле
Економија

Комерцијална банка го презеде поранешен Фени за 37,9 милиони евра

Орце Костов
Комерцијална банка преку Македонска берза соопшти дека се стекнала со сопственост врз металуршкиот комбинат „Еуроникел“, поранешен „Фени“, каде што банката е главен доверител. „Согласно член
Економија

Вработените во Еуроникел ги прозваа премиерот и директорката на УЈП

А1он
Седми ден откако стоиме надвор на патот и бараме да ги исполните вашите законски обврски, да го вратите ДДВ-то за месец август чие плаќање го
Економија

Синдикат на ,,Еуроникел”: Блокадата на патот Градско – Прилеп продолжува додека не добиеме плата за октомври

А1он
Блокадата на патот Градско – Прилеп продолжува додека не биде исплатена платата за за октомври, изјави денеска претседателот на Синдикат во „Еуроникел индустри”, Миле Ѓорѓиев.
Економија

Вработените во Еуроникел го блокираат патот Росоман-Прилеп

А1он
Блокиран патот Росоман – Прилеп, поради штрајк на вработените во „Еуроникел индустри“ од Кавадарци, информираат од АМСМ. Патот Росоман-Прилеп е блокиран од 12:30 часот за