opstina karpos

Македонија

ВИДЕО: Гужви во Тафталиџе, никој не бара сертификат за вакцинација на концертите од Општина Карпош

Мери Јордановска
Пред платото на Млечниот ресторан во населбата Тафталиџе и на плоштадот „Делфина“ веќе трет ден Општина Карпош го организира Coolтурно лето 2021. Голем број граѓани
Македонија

(ВИДЕО) Богоев за ДУП-от во Козле: Да не прејудицираме за одлуката, советниците се разумни

Искра Манојлоска
„Да не прејудицираме како ќе одлучи советот, тука во Карпош има разумни советници кои си одлучуваат со своја глава“, вели градоначалникот Стефан Богоев за деталниот
Uncategorized

Општина Карпош ќе субвенционира 50 проценти од трошокот за ужинки за основците

А1он
Општина Карпош ќе субвенционира 50 проценти од трошоците за ужинки за основците кои посетуваат настава со физичко присуство. На овој начин, велат од Општината, ќе
Македонија

Мешовити патроли од полицајци, општинари и родители ќе спречуваат девијации во Карпош

А1он
Општина Карпош започнува со акцијата за организирање на мешовити патроли во сите населби, кои ќе ги посетуваат пофреквентните места (детски игралишта, маалски паркови, спортски терени,
Македонија

Ќе се обновуваат улици во Карпош 1 и Карпош 2

А1он
Советниците во Советот на Општина Карпош денеска ја изгласаа предлог-одлуката за давање согласност за потпишување анекс договор за реализација на проектот „Карпош за еднаквите во
Македонија

Градинката „Мајски цвет“ во Тафталиџе 1 почнува со работа во понеделник

А1он
Без проблеми и застои се одвива и вториот ден од приемот на деца во градинките на територија на Општина Карпош: „Орце Николов“, „Мајски цвет“, „Распеана
Македонија

Општина Карпош: Преземаме активности за безбеден прием во градинките

А1он
Општина Карпош соопшти дека ги презема последните активности за безбеден прием на децата во градинките. Градоначалникот на Карпош, Стефан Богоев, денеска одржа состанок со директорките
Македонија

Е-настава за учениците од деветтите одделенија во Карпош

А1он
Општина Карпош дава препорака за организирање на настава по електронски пат, во деветтите одделенија во општинските основни училишта. Како резултат на актелната состојба со вирусот
Македонија

Општина Карпош воведува дополнителни мерки за превенција на коронавирусот

А1он
Освен веќе важечките препораки и протоколи кои ги донесе Министерството за здравство, односно Владата, Општината Карпош и градоначалникот Стефан Богоев изјавија дека ќе преземат дополнителни