taftalidze

Видео Македонија

(ВИДЕО) Хаос во Тафталиџе: Кавга со инвеститорите заврши со полиција

А1он
Вистински хаос се случуваше на улицата Московска во скопската населба Тафталиџе, каде како што велат граѓаните, урбаната населба полека се претвора во градилиште и опасно
Македонија

(ВИДЕО) Протест во Тафталиџе: Стевчо Јакимовски да ги штити нашите, а не бизнис интересите

А1он
Жители на Тафталиџе се собраа на целодневен протест против изградбата на зграда на последната зелена површина на улицата Букурешка, откако граѓаните пет пати успејаа да
Видео Македонија

(ВИДЕО) Жители на Тафталиџе: Жалосно е против наша волја некој да си го полни џебот

А1он
Од најстаро до најмладо утрово по четврти пат ги блокираат багерите да го унишат едниот од последните паркови кои останаа во Тафталиџе 1 на улицата
Македонија

(ВИДЕО) Ивановски: Ова во Тафталиџе е урбана мафија, жителите до последно ќе го бранат паркот

А1он
Станува збор за еден необмислен акт на државата. Не е тоа само урбана мафија, тоа е државна мафија. Сите знаеме што значи ништењето на екологијата,