mioa

Македонија

Реорганизацијата на државните органи клучна реформа за подобрување на јавната администрација

А1он
Советот за реформа на јавната администрација, со кој претседава премиерот Зоран Заев, ја одржа осмата редовна седница на која беа презентирани клучните постигнувања на ИПА
Македонија

Шаќири: Ќе се раскинат договорите со вработените по Рамковен ако двапати одбијат опција за ангжаман

А1он
Доколку некој од вработените според Рамковниот договор, кои сега седат дома и примаат плата, двапати одбие опција за ангжаман што ќе му биде понуден за
Македонија

ВИДЕО: Министерот Шаќири го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во
Македонија

Министерот Шаќири се обрати на третиот Дигитален самит за земјите од Западен Балкан

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на сесијата „Улогата на владите во дигиталната трансформација“, во рамките на третиот Дигитален самит за Западен
Македонија

Министерот за информатичко општество Шаќири на вебинар за предизвиците на кибер безбедноста

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, учествуваше на вебинар организиран од NEXUS – Civil Concept и одделот за јавна дипломатија на НАТО во
Македонија

Пакетите за трансфер во приватниот сектор отворена опција за намалување на администрацијата

А1он
Процесот на реорганизација и оптимизација на органите на државната управа, агенциите и инспекциските служби ќе продолжи, а отворена опција за намалување на вработените во јавниот
Македонија

Шаќири: Продолжуваме со дигитализацијата и клучните реформи на јавната администрација

А1он
Ќе продолжам со процесот на дигитализација и спроведување на клучните реформи на јавната администрација со цел да ја подготвиме за пристапување кон европскиот административен постор
Македонија

Повеќе систем, помалку бирократија – најавени реформи за модерна и ефикасна администрација

А1он
Создавање на ефикасна и професионална јавна администрација, базирана на интензивна дигитализација, оптимална структура и иновативни процеси и техники, со цел постигнување на побрза услуга, подобар
Македонија

Министерот Шаќири го запозна амбасадорот Томан со плановите за дигитализација и реформата на јавната администрација

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска се сретна со амбасадорот на Република Чешка Мирослав Томан. Средбата беше посветена на меѓусебно запознавање и
Македонија

Јетон Шаќири предлог на ДУИ за министер на МИОА

А1он
Јетон Шаќири е предлогот на ДУИ за министер за информатичко општество и администрација потврдија од партијата. Шаќири е професор на Меѓународниот универзитет во Струга. Рокот