digitalizacija

Економија

Конференција „Дигитализација 2019“

А1он
Компанијата „Даталаб“ и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ денеска во Скопје организираат PANTHEON конференција на тема „Дигитализација 2019“. Како што е најавено,
Македонија

Македонија и Косово заедно ќе работат на развој на дигитализацијата во двете земји

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски и министерот за иновации и претприемништво на Косово, Бесим Бечај денеска оствари ја работна средба на којшто
Македонија

Втора фаза од процесот на дигитализација

А1он
Компанијата ОНЕ ги информира гараѓаните што следат телевизија преку нејзината дигитална платформа дека почнува со реализација на вториот дел од процесот на дигитализација согласно барањето
Македонија

На граѓаните кои гледаат ТВ преку кабелски оператори не им треба дигитален приемник

А1он
Пратениците попладнево им поставуваа прашања на министрите поврзани со дигитализацијата, обезбедување на железничките премини во Велес, за патишта во Липковско кон границата… Министерот за информатичко
Македонија

ОНЕ: Телевизиите што ќе ги исполнат условите ќе емитуваат дигитално

А1он
Компанијата ОНЕ, избрана на тендер да ја спроведе дигитализацијата во Македонија, денеска соопшти дека е комплетно подготвена целиот процес да профункционира на предвидениот датум задутре
Магазин

Уредите за дигитален сигнал ќе се продаваат и за викендот

А1он
Телекомуникацискиот оператор Оне апелира, граѓаните кои досега ја следеле телевизиската програма аналогно со антена, доколку досега не набавиле дигитален приемник, тоа да го сторат до