dzr

Македонија

ДЗР: Од почетокот на пандемијата 17.000 луѓе останале без работа

А1он
Ревизорите утврдиле дека институциите во РСМ не располагаат со целосни податоци по основ на вратена финансиска поддршка по корисници во утврдените рокови и износ во
Македонија

Државата потрошила 38,6 милиони долари само за провизии за автопатот Кичево-Охрид кој досега чини 684,7 милиони долари

А1он
Државата со своето неодговорно однесување создала трошоци од 58 милиони евра кои се однесуваат на еднократна провизија, камата за повлечени средства и провизија за неповлечени
Македонија

ДЗР: Сите медиуми кои учествувале во покривање на изборниот процес да поднесат Извештај за рекламниот простор до 13 ноември

А1он
Државниот завод за ревизија ги известува сите радиодифузери, печатени медиуми и електронски медиуми (електронските портали) во Република Северна Македонија кои имаат земено учество во медиумското
Македонија

Николовски и Ацевски: Соработката со ДЗР е значајна во борбата против корупцијата и криминалот

А1он
​Денеска заменикот на претседателот на владата задолжен за борба против корупција и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски имаше работен состанок со Главниот
Македонија

90 отсто од државните набавки во пандемијата договорени во четири очи, спроведени без тендери

А1он
Државниот завод за ревизија (ДЗР) информира дека утврдил недоволно уредена законска регулатива за видот на набавки во време на вонредна/кризна состојба, отсуство на јасно дефинирање
Македонија

ДЗР: Издавањето на Б-Интегрирани еколошки дозволи не овозможува целосна контрола над загадувањето

А1он
Мерките и активностите преземени од страна на надлежните институции за издавање на Б-интегрирани еколошки дозволи не се доволно ефективни за воспоставување на интегриран систем за
Македонија

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на С. Македонија за 2020 година

А1он
Државниот завод за ревизија на веб страницата го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на Република Северна Македонија за 2020 година. – Од извршената
Македонија

Не чини состојбата во државните инспекторати – едвај работат со половина кадар, покажа ревизијата

А1он
Државните инспекторати во земјава работат со едвај 50 проценти кадровски капацитет, а доколку во наредниот период не се реализираат нови вработувања, постои ризик неколку инспекторати
Економија

ДЗР: Обезбедување вработување и вештини согласно пазарот на труд и намалување на одлив на кадар, главен предизвик за Владата

А1он
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на успешност на тема „Владино планирање – Ефективност на владини мерки за справување со ризиците на пазарот на трудот