dzr

Македонија

ДЗР: Во СЈО незаконски си поделиле бонуси од 4.6 милиони евра

А1он
Државниот завод за ревизија констатирал дека во Специјалното јавно обвинителство износот на исплатените додатоци за 2015 година го надминува износот на исплатените средства за основната
Македонија

Средба на членовите на ДИК со Дескоска, ДЗР и ДКСК: Во фокусот финансирањето на политичките партии

А1он
Финансирањето на политичката кампања, согласно новите измени на Изборниот законик биле едно од главнмите прашања на состанокот што членовите на Државната изборна комисија го одржале
Македонија

ДЗР со податоци за ревизиите на партиите и јавните набавки

А1он
Државниот завод за ревизија денеска ќе ги соопшти резултатите од ревизиите на политичките партии, јавните набавки и извештаите доставени до надлежни органи во 2017 година.
Економија

Твиниг проект за зајакнување на административните капацитети на ДЗР

А1он
„Понатамошно зајакнување на капацитетите и ефикасноста на Државниот завод за ревизија (ДЗР) за вршење на надворешна ревизија“ е твиниг проектот чие официјално почнување ќе биде
Економија

ДЗР: Расте процентот на спроведување на препораките кај институциите

А1он
Од година во година расте процентот на спроведување на дадените препораки од Државниот завод за ревизија (ДЗР) кај институциите . Околу 70 отсто од препораките
Економија

Презентација на вториот квартален извештај на ДЗР

А1он
Државниот завод за ревизија (ДЗР) денеска ќе го презентира вториот квартален извештај кој е подготвен во рамки на проектот „Зајакнување на финансиската отчетност и транспарентност
Економија

Проект и извештај од следењето на работата на ДЗР

А1он
Презентација на проектот „Зајакнување на финансиската отчетност и транспарентност во Македонија“, како и на првиот квартален извештај од следењето на работата на Државниот завод за