mioa

Македонија

Шаќири: Реформата на јавната администрација и дигитализацијата – процеси што ја одредуваат европската иднина на земјата

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири денеска се сретна со Елида Речи од Одделот за социјални и економски прашања на Обединетите нации во
Македонија

Во Охрид се промовира проектот „Една точка за услуги“

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација (МИОА), Јетон Шаќири заедно со градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески учествуваа на официјалното отворање на центарот за јавни услуги
Македонија

МИОА со национален систем за квалитет и ефикасност на услугите на државната администрација

А1он
Во тек е проект насочен кон зголемување на квалитетот и ефикасноста на услугите на државната администрација, информира Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА). –
Македонија

Јетон Шаќири ќе носи брз интернет во секое село, „зборено е“ со луѓето на Илон Маск

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири, денеска го одржал првиот состанок со претставниците на американската компанија Space Exploration Technologies Corporation, поинаку позната и
Македонија

И за претстојниот полициски час ќе важат ланските дозволи за движење што ги издаваше МИОА

А1он
Дозволите за движење во време на полициски час што минатата година ги издаде Министерството за информатичко општество и администрација ќе важат и за време на
Македонија

Реорганизацијата на државните органи клучна реформа за подобрување на јавната администрација

А1он
Советот за реформа на јавната администрација, со кој претседава премиерот Зоран Заев, ја одржа осмата редовна седница на која беа презентирани клучните постигнувања на ИПА
Македонија

Шаќири: Ќе се раскинат договорите со вработените по Рамковен ако двапати одбијат опција за ангжаман

А1он
Доколку некој од вработените според Рамковниот договор, кои сега седат дома и примаат плата, двапати одбие опција за ангжаман што ќе му биде понуден за
Македонија

ВИДЕО: Министерот Шаќири го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во
Македонија

Министерот Шаќири се обрати на третиот Дигитален самит за земјите од Западен Балкан

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на сесијата „Улогата на владите во дигиталната трансформација“, во рамките на третиот Дигитален самит за Западен