avmu

Македонија

АВМУ го осудува повикувањето на новинарката на „Сакам да кажам“ на службен полициски разговор поради објавен текст

А1он
– Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги го осудува повикувањето на новинарката на „Сакам да кажам“ на службен полициски разговор поради објавен текст и
Македонија

АВМУ: Можноста за санкционирање поради искажано негативно мислење остава простор за злоупотреба и казнување на медиумските професионалци

А1он
Во врска со Предлог-Законот за граѓанска одговорност за навреда и клевета кој е во прва фаза на читање во Собранието на РСМ, Агенцијата за аудио
Македонија

АВМУ: Несоодветно е однесувањето на обезбедувањето на ГТЦ и обидот да се отстранат новинарите

А1он
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги смета дека е крајно несоодветно однесувањето на обезбедувањето на Градскиот трговски центар и обидот да се отстранат новинарите
Македонија

АВМУ: Не се констатирани прекршувања на Изборниот законик при известувањето во вториот круг од изборната кампања

А1он
Нема прекршувања на одредбите од Изборниот законик при известувањето во вториот круг од изборната кампања, констатира Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ). АВМУ
Македонија

Медиумите не го прекршиле Изборниот законик при известувањето во првиот изборен круг

А1он
Не се констатирани прекршувања на одредбите од Изборниот законик од страна на радиодифузерите во тек на известувањето во првиот круг од кампањата за Локалните избори
Македонија

АВМУ: Радиодифузерите лани со приход од 2.382,61 милион денари, најнизок во последните пет години

А1он
Не се забележани прекршувања на одредбите од Изборниот законик во тек на првиот мониторинг на медиумското известување за Локалните избори, што го изврши Агенцијата за
Македонија

АВМУ: Во август медиумите не го прекршиле Изборниот законик при известување за Локалните избори 2021

А1он
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) го изготви Првиот извештај од мониторингот на медиумското известување за локалните избори закажани за 17 октомври за
Македонија

АВМУ ја отвори јавната расправа за нацрт-упатство за платеното политичко рекламирање за локалните избори

А1он
Советот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги на денешната седница го усвои нацрт-упатството за платеното политичко рекламирање за Локалните избори 2021. Како што
Македонија

АВМУ: Навредите кон новинарите на протестот – директен напад врз слободата на медиумите

А1он
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) денеска испрати реакција во врска со неделниот протест поттикнат од новите мерки против коронавирусот . АВМУ ги