aavmu

Македонија

АВМУ: Премиерот да се воздржи од искажување лични ставови за медиумите

А1он
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги остро реагира на етикетирањето на уредувачката политика на одредени медиуми од страна на премиерот Димитар Ковачевски и потенцира
Економија

Радиодифузерите ќе платат 25 проценти помалку за дозволи за следната година

А1он
Имајќи ги предвид тековните случувања со енергетската криза и големиот раст на цената на електричната енергија кој директно се одразува врз функционирањето и економската одржливост
Македонија

Членовите на АВМУ и на Советот на МРТВ да се бираат со 61 пратеник, предложи власта, опозицијата бара 2/3 мнозинство

Габриела Димковиќ-Мишевска
Група пратеници од владејачкото мнозинство предложи измени на законот кои се однесуват на изборот на членовите на Програмскиот сервис на МРТВ и Агенцијата за аудиовизуелни
Македонија

Медиумски мрак почнува в недела, кабелските оператори времено ќе ги гасат сите телевизии

Маја Илиевска-Пачемска
Поради ненадминатите неосгласувања околу авторските права за програмите што ги реемитуваат, кабелските оператори од недела ќе почнат, времено, да ги исклучуваат сите телевизии. „А1он“ дојде
Македонија

АВМУ: Објавување документи со информации од висок јавен интерес суштинска задача на медиумите

А1он
Објавувањето документи со информации од висок јавен интерес е една од суштинските задачи на слободните и независни медиуми затоа што ваквиот јавен надзор гарантира одговорност
Македонија

АВМУ објави извештај за изборното медиумско претставување во вториот круг од кампањата

А1он
Одлика на медиумското претставување во вториот круг беше настојувањето да се обезбеди еднаков пристап во известувањето за активностите од кампањите на кандидатите за претседател Гордана
Македонија

Дали ќе се одблокира носењето на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги?

А1он
На седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија, денеска повторно ќе се најде Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и
Македонија

Претставници на ОБСЕ/ОДИХР и ААВМУ разговараа за претстојниот референдум

А1он
Делегација на ОБСЕ/ОДИХР, предводена од вишиот советник за избори, Стивен Мартин денеска во седиштето на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) со претседателот
Македонија

Законот за аудио и аудио визуелни медиумски услуги помина во Комисијата за транспорт и врски

А1он
Професионализација на работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и на МРТВ, е една од целите на Предлогот на закон за изменување и