aavmu

Македонија

Мониторинг на ААВМУ: Постојат елементи кои индицираат можна поврзаност на уредувачките политики на ТВ Алфа и ТВ Нова

А1он
Извештајот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) од мониторингот на медиумското известување, за периодот од 6 до 15 месецов, покажува дека повеќето
Македонија

Мониторинг на ААВМУ: Прекршено професионалното начело од ТВ Алфа и Нова

А1он
Начинот на ивестување на телевизиите Алфа и Нова укажува на непочитување на професионалното начело за еднаков третман на различните гледишта, се наведува во Извештајот од
Македонија

Трајчевски: Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

А1он
Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Зоран Трајчевски смета дека со укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата од страна на
Македонија

Конференција: Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот, туку и од самите медиуми

А1он
Регулаторните тела за медиуми од регионот се уште се гледаат како да се коментатори на политичките и на медиумските случувања, а независноста на медиуми не
Македонија

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

А1он
По повод 20 години од основањето, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ААВМУ) денеска ќе одржи конференција со регулаторните тела за медиуми од
Македонија

Мониторингот на ААВМУ утврдил емитување „псевдовести“

А1он
Има општа медиумска тенденција уредувачките политики да бидат отворени за различни ставови во однос на тековните општествено-политички настани, состојби и теми, покажува вториот десетдневен извештај
Македонија

Претставници на ААВМУ на средба со британскиот амбасадор Гарет

А1он
Претставници на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска имаа средба со амбасадорот на Велика Британија во Македонија, Чарлс Гарет. – На средбата се
Македонија

ААВМУ: Радиодифузерите во вестите генерално ги почитуваат професионалните новинарски стандарди

А1он
Радиодифузерите во вестите генерално ги почитуваат професионалните новинарски стандарди, покажува првиот десетдневен извештај од медиумското известување за Локалните избори 2017 на Агенцијата за аудио и
Македонија

Анализа на пазарот на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2016

А1он
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ја изработи Анализата на пазарот на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги за 2016 година. Во оваа анализа,
Македонија

Реакција на АВМУ за попречувањето на работата на ТВ Канал Вис во Ново Село

А1он
„Телевизија Канал Вис од Струмица, ја извести Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги дека нивната новинарска екипа која ја следела вчерашната седница на Советот