igri na srekja

Македонија

Мнозинството од понеделник со нов обид да го помине Законот за игри на среќа со европско знаменце

Предлог Законот за игрите на среќа кој од февруари годинава стои во Собранието повторно со обид да се протне на седница. Вчера не беше изгласан
Економија

„Сакам да работам“ за евентуалниот локален референдум во Тетово: Зошто ги премолчувате причините заради кои Албанија се откажа од забраната на игрите на среќа?

А1он
Во врска со повторното афирмирање на иницијативата за локален референдум во Тетово на кои жителите на општината наводно ќе треба да се изјаснат за дислокација
Македонија

Измените на Законот за игри на среќа се во согласност со препораките на ЕУ вели премиерот

А1он
Измените на Законот за игри на среќа и забавните игри се во насока на усогласување на препораките на ЕУ од 14 јули 2014 година, за
Економија

Стоименов од АПИС: Предложените измени на Законот за игри на среќа ќе предизвикаат огромна штета и само ќе направат простор за играње „на црно“

А1он
Предложените измени на Законот за игри на среќа, покрај тоа што се неуставни и противзаконски, доколку истите поминат во Собранието ќе предизвикаат огромна штета не
Економија

Австрискиот амбасадор до пратениците: ЕУ знаме за новиот закон за игри на среќа не смее да има

А1он
Австрискиот амбасадор Георг Вуцас, бара од пратениците од Комисијата за европски прашања, доколку на дневен ред биде ставен предлог Законот за игри на среќа, истиот
Економија

„Сакам да работам“ до Владата и Собранието: Не одлучувате за роботи туку за човечки судбини

А1он
Бидејќи Владата и Собранието упорно избегнуваат соочување со нас, во оваа прилика ќе се обидеме сликовито да објасниме како 10 илјади вработени ги преживуваат скандалозните
Економија

Здружение на вработени во сектор Игри на среќа – Сакам да работам: Предупредување за специјалната кампања против легалните игри на среќа

А1он
„Во специјалната кампања што се води против легалните игри на среќа во Северна Македонија очигледно веќе не се штедат ниту финансиски средства, ниту логистика. Должни
Економија

Поради воведувањето на новиот закон за играње, на странските компании државата ќе мора да исплати 1,1 милијарди евра оштета

А1он
Со донесувањето на новиот закон со кој се предвидува минимално растојание од 500 метри меѓу образовните институции и објектите каде се приредуваат игрите на среќа,
Економија

Пропаднатиот закон за игри на среќа во Албанија се воведува кај нас

А1он
На вчерашна владина седница, а по предлог на Министерството за финансии, практично се усвојуваат предлог измените и дополнувањата на Законот за игри на среќа, со
Економија

Време е за демаскирање на „Антикоцкање“ од Тетово!

А1он
Периодичното појавување, служењето со закани и конструкции, дополнително ги потхрануваат сомневањата дека зад „Антикоцкање“ од Тетово се кријат политички и бизнис интереси. Додека целата економија