apis

Економија

Време е за демаскирање на „Антикоцкање“ од Тетово!

А1он
Периодичното појавување, служењето со закани и конструкции, дополнително ги потхрануваат сомневањата дека зад „Антикоцкање“ од Тетово се кријат политички и бизнис интереси. Додека целата економија
Економија

Реакција на членките на Асоцијацијата на приредувачи на игри на среќа на ставовите на движењето „Антикоцкање“ од Тетово

А1он
Додека целата економија е во неизвесност од драматичното зголемување на цените на струјата и енергенсите низ цела Европа, кога многу домашни компании се прашуваат дали
Економија

АПИС ја демантира Алијанса за Албанците: Сериозни политики не се темелат на весела математика и манипулации

А1он
Асоцијацијата на приредувачи на игри на среќа – АПИС не е политичка партија и нема да падне во замката која ја сервира дневно – политичкиот
Економија

Претставник на АПИС: Игрите на среќа стануваат нов популистички мегдан за партиите

А1он
Стоименов: „Аргументите се на наша страна, постоечката регулатива предвидува 100% заштита на малолетниците. Целосно затворање на оваа индустрија ќе остави речиси 10 000 луѓе без
Економија

Во време на пандемија Групацијата Новоматик Македонија и Апекс Македонија го зголемија бројот на вработени за 21,7%

А1он
Индустријата игри на среќа не ја одминаа тешките економски последици предизвикани од светската пандемија со „Ковид-19“. Како и другите стопански гранки и економски оператори во
Економија

АПИС: Се затвора 100% законски бизнис што ќе предизвика отворање на подрумски простории каде ќе се игра на црно

А1он
Министерството за финансии остана глуво на нашите апели и ги достави измените на Законот за организирање игри на среќа во Собранието на Република Северна Македонија.
Економија

АПИС: Политички мотивирани предложените измени на Законот за игри на среќа пред локалните избори

А1он
Министерството за финансии упорно турка законски измени кои ќе ги мултиплицираат економските проблеми во државата. Предлогот законот за изменување и дополнување на законот за игри
Македонија

Групацијата Новоматик во С. Македонија – Адмирал, Астра и Казино Фламинго Хотел и Апекс Македонија самоиницијативно ги стопираат угостителските услуги од 23 до 07 часот

А1он
Како општествено одговорни компании, целосно свесни за сериозноста и ризиците од зголемувањето на бројот на новозаразени од „Ковид-19“, тргнувајќи од неспорниот факт дека врвен приоритет