asom

Македонија

Обложувалниците бараат итна промена на мерките или финансиска поддршка, се жалат на преполовени приходи

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија соопшти дека новите ковид мерки со кои за влез се бара сертификат за вакцинација или потврда за прележан вирус
Економија

АСОМ: Владата не го исполни ветеното, бараме итно воведување онлајн игри на среќа

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) бара државата итно и трајно да овозможи онлајн игри на среќа преку сајтовите на македонските лиценцирани обложувалници. АСОМ
Економија

АСОМ: Со измените на Законот за игри на среќа без работа остануваат 10 илјади луѓе

А1он
Предлогот спортските обложувалници да бидат на оддалеченост од 500 метри од образовни институции невозможно е да спроведе на терен, бидејќи дистанцирањето од една образовна институција
Економија

АСОМ: Неработна недела за обложувалниците значи отпуштање на 30% од вработените и намалени приходи во буџет

А1он
По вчерашната прес конференција во Владата во врска со предлог измените на Законот за работни односи со кои се предвидува денот недела да биде неработен
Економија

АСОМ: Строго се почитува забраната за малолетници од законот за игрите на среќа – дистанцата од 500 метри е нелогична и неприфатлива

А1он
Претседателот на Асоцијацијата на спортски обложувалници (АСОМ), Вaско Илијевски во денешното гостување во емисијата „Утрински Брифинг“ ги изнесе ставовите на Асоцијацијата во врска со предлог
Економија

АСОМ: Ќе ги преземеме сите мерки спорниот Закон за игрите на среќа да не биде донесен

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија бара од Владата добра волја да не ги имплементира измените и да воведе квалитетен закон со кој ќе се
Економија

Измените на Законот за игри на среќа ќе ја збришат индустријата- без работа остануваат повеќе од 8.000 луѓе

А1он
Предлог измените на Законот за игрите на среќа и забавните игри поставени на Единствениот национален електронски регистер на прописи (ЕНЕР) ќе ја збришат целата стопанска
Економија

Кампања за одговорно спортско обложување „Играј одговорно“

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) почнува кампања за одговорно спортско обложување под слоганот „Играј одговорно“. Кампањата има за цел подигнување на свесноста за
Економија

АСОМ: Со предлог измените на Законот на игрите на среќа, илјадници вработени на улица и отворање пат за нелегално обложување

А1он
Асоцијацијата на спортски обложувалници на Македонија (АСОМ) реагира на Предлог измените на Законот за игрите на среќа и забавните игри поставени на Единствениот национален електронски
Македонија

АСОМ: Предлог измените на Законот за игри на среќа се противправни на веќе издадените лиценци

А1он
Предлог измените на Законот за игри на среќа се противправни на веќе издадените и постоечки лиценци и ќе предизвика правна несигурност кај субјектите на коишто