eurostandard banka

Економија

Надзорна расправа за утврдување на причините за стечајот на Еуростандард банка

А1он
Комисијата за финансирање и буџет денеска ќе одржи надзорна расправа на тема: „Утврдување на причините и извршувањето на законите во постапката за доведување до стечај
Економија

Обесштетени 80 отсто од штедачите во Еуростандард, исплатени 3,3 милијарди денари

А1он
Фондот за осигурување депозити досега преку четирите банки преку кои се врши обештетување на штедачите од Еуростандард банка има исплатено 3,3 милијарди денари, што претставува
Економија

Оштетени штедачи во „Еуростандард“: Фирми не плаќале рати за кредитите и немале покритие за нив

А1он
Здружението на оштетени штедачи на „Еуростандард банка“, повикувајќи се на извештајот од стечајниот управник, денеска преку соопштение информира дека на денот на затворањето на банката
Економија

Оштетените штедачи од Еуростандард бараат државата да најде начин да ги обесштети, повикуваат на европски примери

А1он
Оштетените штедачи од Еуростандар банка, денеска преку соопштение побараа државата да најде начин да ги обесштети, а потоа, како што велат, да влезе во стечајната
Економија

Оштетените штедачи на Еуростандард банка со иницијатива до Уставниот суд

А1он
Здружението на оштетените штедачи од „Еуростандард банка“ до Уставниот суд поднеле иницијатива за поведување на постапка за оценување на уставноста на членот 163 став 3
Економија

Исплатени 3,2 милијарди денари за обештетување на депоненти од „Еуростандард банка“

А1он
До денеска се исплатени вкупно 3,2 милјарди денари за обештетување на депонентите од „Еуростандард банка“ која е во стечај. Од Фондот за осигурување на депозити
Економија

Опозицијата бара надзорна расправа за „Еуростандард банка“ во Собранието

А1он
Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ денеска до Собранието ќе достави барање за спроведување на надзорна расправа за утврдување на причините и извршувањето на законите во постапката
Економија

Де Ланој: Народната банка правилно постапи со одземањето на дозволата на „Еуростандард“

А1он
Одземањето на дозволата на „Еуростандард банка“ покажува дека Народната банка е подготвена да преземе навремени корективни супервизорски активности за да се обезбеди целокупната стабилност на
Економија

Костовски: Стечајот на Еуростандард Банка е злостор од криминогени структури, а тоа имам намера и да го докажам

А1он
„Не се плашам, останувам на мојот пат на вистината. Задоволен што после двомесечен молк отпочнуваат активности околу вистинските причини за носењето на банката во стечај.
Економија

Народната банка поднесе кривична пријава против поранешни одговорни лица во Еуростандард за предизвикување стечај

А1он
Имајќи го предвид членот 181 од Законот за банките, со којшто се нормира кривичното дело – Предизвикување стечај на банка, Народната банка до Јавното обвинителство