eurostandard banka

Економија

Здружение на оштетени штедачи: И по три години нема одговорност за Еуростандард банка

А1он
Случај Еуростандард банка: И после три години нема никаква одговорност за организираниот криминал На денешен ден пред три години се затвори Еуростандард банка. Се случувал
Економија

Фондот за осигурување депозити со известување до депонентите на „Еуростандард банка” АД во стечај со право на обесштетување

А1он
Фондот за осигурување на депозити ги информира депонентите на „Еуростандард банка” АД во стечај со право на обесштетување и јавноста дека исплатата на обесштетувањето на
Економија

Трета лицитација за зградата на Еуростандард Банка, најдобра понудата на Пантелеон ГС

А1он
На третата електронска лицитација за продажба на зградата на Еуростандард Банка понудата на Пантелеон ГС, како што соопштуваат од оваа компанија, е избрана за најдобра.
Македонија

За две години Финансиската полиција испратила 15 известувања со утврден криминал до Обвинителството за „Еуростандард“

Маја Илиевска-Пачемска
До истите наоди за стечајот на „Еуростандард банка“ кои вчера ги презентираше тимот платен од сопственикот Трифун Костовски дошла и Управата за финансиска полиција.  Вчера
Економија

ЈО во врска со „Еуростандард“ банка: Јавното обвинителство е единствено надлежно да донесува наредба и да спроведува истражна постапка

А1он
Јавното обвинителство во врска со наводите и извештајот презентирани на вчерашната прес конференција од неколку лица, меѓу кои и едно осомничено лице во врска со
Економија

Асоцијација на банки: Не може за пропаѓањето на една банка да се обвини цел банкарски сектор

Орце Костов
Македонската Банкарска Асоцијација, во името на сите свои членки – банките, штедилниците, Клириншката куќа и Македонското кредитно биро изрази најoстар протест и отфрлање на сите
Економија

НБРМ: Од 2013 до 2020 година се изречени 120 мерки поради слабости во работењето на Еуростандард банка

Орце Костов
Советот на Народната банка реагира на презентираниот извештај за работењето на Еуростандард банка и обвинувањата дека НБРМ знаела за незаконското работење на деловните банки кои
Економија

(ВИДЕО) Костовски: Гувернерите на Народна Банка се под ингеренција на Хари Костов од Комерцијална

Орце Костов
Еуростандард банка била намерно однесена во стечај и тоа бил планиран чин од сивата еминенција која владее со државата, обвини Трифун Костовски при презентацијата на
Македонија

Судскиот совет постапува по предметот со штедачите на Еуростандард банка

А1он
Судскиот совет, како и во многу други предмети, така постапува и по предметот со штедачите во Еуростандард банка, за кој неодамна Апелациониот суд Скопје донесе
Македонија

Апелациски суд: Постапено е согласно законот по жалбата на оштетените штедачи на Еуростандард банка

А1он
Апелацискиот суд Скопје постапува согласно законот и Судскиот деловник, каде на јасен начин е регулиран начинот на заведување, предавање и постапување на судските предмети, соопштија