zakon za banki

Македонија

Уставeн го укина членот од Законот за банки со кој Фондот за депозити има предност за наплата од стечајна маса

А1он
Уставниот суд на Република Северна Македонија на седница одржана денеска го укина член 163 став 3 од Законот за банките („Службен весник на Република Македонија“
Економија

Картиците ќе бидат минато: Доволно е само да се застане пред банкоматите

А1он
Поради пандемијата на коронавирусот, банките забележаа значителен пад на побарувачката за готовина – во просек 20 проценти. Во Германија, некои поради тоа исклучија дел од
Македонија

Уставниот суд треба да одлучи по иницијативата на член од Законот за банки

А1он
Уставниот суд денеска повторно треба да одлучува по иницијатива поднесена на членот 163, став 3 од Законот за банки, според кој, побарувањата на Фондот за