socijalna pomos

Македонија

МТСП: Старатели ќе отвораат нови трансакциски сметки за дел од корисниците на парични права од социјална заштита со сметки во Еуростандард

А1он
Министерството за труд и социјална политика известува дека надлежниот центар за социјална работа назначува старател за посебен случај на корисници на парични права од социјална
Македонија

Почнува исплатата на парична помош од социјална и детска заштита

А1он
Министерството за труд и социјална политика информира дека во тек е исплатата на паричните права од социјална и детска заштита за месец јули. Почнувајќи од
Економија

Банките подготвени за исплата на социјалната и детска заштита

А1он
Банките се подготвени да ја извршат исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита, која почнува од денеска за оние кои поседуваат дебитни картички,
Економија

Социјалната помош за мај ќе почне со исплата од втори јуни

А1он
На денешната седница, Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на парични права од социјална заштита за мај 2020 година и го задолжи Министерството
Македонија

ВИДЕО: Околу 2.000 нови барања за социјална помош изминатиот месец

А1он
Околу 2.000 нови барања за гарантиран минимален доход или социјална помош биле доставени до центрите за социјална работа од усвојувањето на измените за олеснување на
Македонија

Влада: Полесен пристап на домаќинствата во ризик до правото на социјална помош

А1он
На оваа своја седница, Владата донесе изменување и дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за социјална заштита за време на вонредна
Македонија

МТСП: Домаќинствата без приходи да поднесат барање за гарантирана минимална помош во центрите за социјална работа

А1он
Министерството за труд и социјална политика ги информира домаќинствата кои останале без приходи или биле дел од неформалната економија за правото на гарантирана минимална помош
Македонија

Царовска: Во време на ВМРО-ДПМНЕ се кратеше и доцнеше социјалната помош

Министерката Мила Царовска во одговор на пратеничко прашање го обвини ВМРО-ДПМНЕ дека за време на нивното владеење исплаќале 11 наместо 12 пати социјална помош секоја