Костовски: Лицата кои се под истрага за Еуростандард банка да се идентификуваат со име и презиме

Од:

Еден од сопствениците на пропаднатата Еуростандард банка, Трифун Костовски, во реакцијата по повод поведувањето истрага против четири одговорни лица за перење пари и предизвикување стечај, вели дека е редно тие да бидат идентификувани со име и презиме, а го повтори и својот став дека во истрагата мора да бидат вклучени и лица надвор од банката.

Еве ја во целост реакцијата на Костовски:

„По повод наредбата на Јавното Обвинителство за истрага на четири одговорни лица во стечајот на Еуростандард Банка изјавувам: Лицата против кои ќе биде поведена истражната постапка не се обзнанети, а по мене би било ред да бидат идентификувани со име и презиме. По шестмесечен молк од страна на Јавното Обвинителство, излегува во јавноста со наредба за истрага во самата Еуростандард Банка. Моите сознанија говорат дека ова е изнуден чин на Јавното Обвинителство да се појави во јавноста после толку многубројни мои апели. Повторувам, во целата истрага мора да се вклучат и лица надвор од банката,“ напиша Костовски, кој за утре најави колумна со која „јавноста ќе биде подлабоко запознаена со сите игри околу стечајот на Еуростандард банка“.

Би можело да ве интересира

Џамбазов одговори на обвинувањата: Да се сите криминалци како мене, кај ќе ни беше крајот

Жарко Настоски

Оштетени штедачи: Фирма на Игор Џамбазов зела неповратен кредит од Еуростандард банка

Ана Ололовска

Костовски бара оставка од Антикорупциска, не покажала интерес и не отворила предмет за Еуростандард банка

Ана Ололовска

Здружението на оштетени штедачи од Еуростандард банка: Уставниот суд да се апстрахира од политички влијанија

Ана Ололовска

Четворица директори во Еуростандард банка под истрага дека переле пари и го предизвикале стечајот

Жарко Настоски

Здружение на оштетени штедачи на Еуростандард – Одговорност мора да има и парите мора да ни се вратат

Ана Ололовска