bezbednost

Македонија

Регионална школа „Новата безбедноста агенда одговор на современите ризици и закани“

А1он
Во организација на Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола, Фондацијата „Конрад Аденауер“ и Вилфред Мартенс центарот за европски студии-Брисел, денеска започна одржувањето на петдневната Регионална школа „Новата безбедноста
Свет

Францускиот Парламент даде првично одобрување на контроверзниот предлог-закон за безбедност

А1он
Долниот дом на францускиот Парламент денеска даде првично одобрување на контроверзниот предлог-закон за безбедност со кој се ограничува објавувањето фотографии или видеа од лица на
Uncategorized

Шекеринска: Безбедноста ќе побарува и демократија и човекови права и функционална правна држава

А1он
Сте одлучиле да студирате во сфера која допрва ќе станува уште поважна. Безбедноста не засега сите постојано, ја забораваме се до моментот кога ќе ја
Македонија

Безбедносна конференција во Охрид: Зајакнување на капацитетите на институциите за справување со евентуален нов бран од коронаепидемијата

А1он
Подготвеноста на државата и институциите за справување со евентуален нов кризен бран предизвикан од епидемијата на коронавирусот беше меѓу темите на дискусија во рамки на
Македонија

Факултет за безбедност: Потребни се итни промени и нова регулатива во делот на кризниот менаџмент, заштитата и спасувањето

А1он
Потреба од нормативно уредување на односите, постапките и дејствија на соработка на Армијата и Полицијата во услови на криза и вонредна состојба и воспоставување на
Македонија

Факултетот за безбедност ќе презентира препораки за трансформација на безбедносниот систем

А1он
Факултетот за безбедност – Скопје денеска на прес-конференција во дворот на Музејот на македонската борба за самостојност, ќе ги презентира прелиминарните препораки за трансформација на
Македонија

Е-дискусија „Како пандемијата ќе влијае врз студирањето и пазарот на трудот?“

А1он
УКЛО, Факултетот за безбедност-Скопје и Американскиот центар за образование денеска од 12.30 часот во рамки на онлајн активности од областа на јавните политики ќе организираат
Македонија

Вебнар „Регионалните безбедносни предизвици и новите државни актери за време и по кризата од пандемијата“

А1он
Во организација на Универзитетот „Климент Охридски“ (УКЛО), Факултетот за безбедност во Скопје и Фондацијата „Конрад Аденауер“ се одржа прв вебинар посветен на безбедносните предизвици во
Македонија

Вебинер и почеток на регионален проект на Факултетот за безбедност и „Конрад Аденауер“

А1он
Со одржување на првиот вебинар денеска почнува реализацијата на проектот „Регионалните безбедносни предизвици и новите државни актери за време и по кризата од пандемијата“ во
Македонија

Факултетот за безбедност – Скопје и Црвениот крст ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

А1он
Деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски, и проректорот на УКЛО, Марјан Ѓуровски, го посетија Центарот за подготвеност и одговор при катастрофи на Црвениот крст