bezbednost

Македонија

Е-дискусија „Како пандемијата ќе влијае врз студирањето и пазарот на трудот?“

А1он
УКЛО, Факултетот за безбедност-Скопје и Американскиот центар за образование денеска од 12.30 часот во рамки на онлајн активности од областа на јавните политики ќе организираат
Македонија

Вебнар „Регионалните безбедносни предизвици и новите државни актери за време и по кризата од пандемијата“

А1он
Во организација на Универзитетот „Климент Охридски“ (УКЛО), Факултетот за безбедност во Скопје и Фондацијата „Конрад Аденауер“ се одржа прв вебинар посветен на безбедносните предизвици во
Македонија

Вебинер и почеток на регионален проект на Факултетот за безбедност и „Конрад Аденауер“

А1он
Со одржување на првиот вебинар денеска почнува реализацијата на проектот „Регионалните безбедносни предизвици и новите државни актери за време и по кризата од пандемијата“ во
Македонија

Факултетот за безбедност – Скопје и Црвениот крст ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

А1он
Деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски, и проректорот на УКЛО, Марјан Ѓуровски, го посетија Центарот за подготвеност и одговор при катастрофи на Црвениот крст
Македонија

Онлајн работилница на факултетите за безбедност во Скопје и во Белград за реакција на безбедносните системи во справувањето со пандемијата

А1он
Факултетите за безбедност во Скопје и во Белград и факултетските студентски собранија во рамки на Клубот за креирање на јавни политики за безбедност и меѓународни
Македонија

Излезе од печат книгата „Безбедносни ризици и закани-третман, феноменологија и мапирање„ од Марјан Ѓуровски, Марјан Николовски и Саше Герасимоски

А1он
Во издание на Факултетот за безбедност-Скопје и фондацијата „Конрад Аденауер„ излезе од печат книгата „Безбедносни ризици и закани-третман, феноменологија и мапирање” од проф. д-р Марјан
Македонија

(ВИДЕО) Спасовски: Градиме Центар за обновување од катастрофи, единствен во регионот, за безбедноста на граѓаните

А1он
Заврши првата, градежна фаза, а во јуни наредната година ќе профункционира првиот и единствен Центар за опоравување од катастрофи и обезбедување на континуитет со работата
Македонија

Дронзина: За време на изборите во Македонија во голема мера целата хибридна војна се водеше од територијата на Бугарија

А1он
Темата за хибридните закани, која е динамичен процес, ги загрозува сите земји од Југоисточна Европа. Враќањето на интересот на САД на овој дел од Балканот
Македонија

Објавена трилогија „Македонски безбедносни лавиринти“

А1он
„Македонски безбедносни лавиринти“ е насловена трилогијата на новинарот и публицист Свето Стаменов и универзитетскиот професор и прв министер за одбрана од независноста на земјава Трајан
Македонија

Регионална школа за безбедност: Потребно е обнова на сите безбедносни документи во Република Северна Македонија

А1он
За Република Северна Македонија, која се наоѓа во период на длабоки реформи на безбедносниот систем особено е значајно да се обноват и ажурираат сите безбедносни