crven krst

Македонија

Дебарските волонтери на Црвениот крст за време на полицискиот час беа во служба на граѓаните

А1он
Волонтерите на дебарската организација на Црвен Крст и понатаму неуморно се во служба на граѓаните кои имаат потреба од набавка на неопходни намирници и лекови
Македонија

За една недела доделена помош за 360 лица во социјален ризик

А1он
За една недела, од минатиот понеделник до вчерашниот ден, волонтерите на општинската организација на Црвениот крст однесе пакети со храна и хигиенски производи за речиси
Свет

Црвен крст повикува на прекин на кибер нападите врз здравствени установи

А1он
Меѓународниот Црвен крст повика, во писмо објавено денеска, да се стави крај на кибер нападите врз здравствените и истражувачките институции за време на пандемијата на
Македонија

Факултетот за безбедност – Скопје и Црвениот крст ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

А1он
Деканот на Факултетот за безбедност, Никола Дујовски, и проректорот на УКЛО, Марјан Ѓуровски, го посетија Центарот за подготвеност и одговор при катастрофи на Црвениот крст
Македонија

Одбележување на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Под мотото „Сите сме црвени“, Црвениот крст на град Скопје во соработка со општинските организации на Црвениот крст кои дејствуваат на територија на Градот Скопје,
Македонија

Сто семејства во социјален ризик од Кавадарци добија пакети со храна и хигиенски средства

А1он
Сто семејства во социјален ризик од Кавадарци добија по два пакети хуманитарна помош, храна и хигиенски средства, донирани од Фондацијата Отворено општество Скопје, а распределени
Македонија

Црвен крст организира вонредна крводарителска акција во Крива Паланка

А1он
Во вторник во Крива Паланка ќе се одржи вонредна крводарителска акција што ќе ја реализира Црвен крст, општинската организација Крива Паланка. Акцијата ќе се одржи
Свет

Рока: На државите ќе им помогне нешто слично на Маршаловиот план

А1он
Претседателот на Меѓународната федерација на Црвениот крст и Црвената полумесечина Франческо Рока ги повика владите да почнат да размислуваат за нешто слично на Маршаловиот план,
Македонија

Саити: Организациите на Црвениот крст, а особено волонтерите покажаа дека солидарноста не е изгубена

А1он
Работата на општинските организации на Црвен крст, а особено на волонтерите покажува дека солидарноста не е изгубена.нема цена Издржете бидејќи оваа ситуација најверојатно ќе потрае