crven krst

Македонија

Одбележување на Светскиот ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина

А1он
Со низа активности под мотото „150 години хуманитарна акција“ Црвениот крст на град Скопје ќе го одбележи 8 Мај, Светскиот ден на Црвениот крст и
Македонија

Три крводарителски акции на Црвениот крст Гевгелија

А1он
Општинската организација на Црвениот крст од Гевгелија во рамки на редовните активности организираше три успешни крводарителски акции. Беа организирани за вработените во полициските станици во Гевгелија,
Македонија

Црвениот крст дели помош во поплавените подрачја

А1он
За помош во поплавените подрачја Црвениот крст на Република Македонија од сопствените стокови резерви подели 298 прехранбени пакети, 851 хигиенски пакет, 8,5 тони вода за пиење,
Свет

Меѓународниот комитет на Црвениот крст ја одбележува 150-годишнината

А1он
Меѓународниот комитет на Црвениот крст (МКЦК) од денеска почнува со празнување на 150-годишнината од своето создавње, посочуваат француските медиуми. МКЦК е најстарата активна хуманитарна организација