humanost

Македонија

Уште една победа на хуманоста и човечноста – собрани средствата за операција на Слободан Попов – Цобе

А1он
Апелот за помош на Слободан Попов-Цобе стигна до голем број на хумани луѓе. Хуманоста и човечноста повторно победија и во оваа битка. Собрани се потребните
Македонија

Двајца кичевци со хуман гест за младо момче со посебни потреби

А1он
Двајцата млади кичевци, Лавдрим Велиу и Алит Билали гледајќи ги тешкотиите со кои се соочува едно момче од ромска националност со посебни потреби , 20-годишниот
Македонија

Апел на МД „Илинден“: Да му помогнеме на Алекс, да бидеме хумани

А1он
Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана упати апел до сите хумани луѓе да го помогнат лекувањето на петгодишниот Алекс Мазенкофски, по потекло од Мала
Македонија

Хуманитарна иницијатива „Ride4Women“

А1он
Македонското здружение за цервикална патологија и колпоскопија (МЗЦПК) при Македонското лекарско друштво ќе биде домаќин на хуманитарната иницијатива „Ride4Women“, преку која докторите и научниците од
Македонија

ВИДЕО: 120 хуманитарни пакети за социјално загрозени семејства од Карпош

А1он
Со врачување на 120 пакети со прехранбени продукти, облека и средства за хигиена, денеска се заокружи големата хуманитарна акција која Општина Карпош заедно со граѓаните