ВИДЕО: 120 хуманитарни пакети за социјално загрозени семејства од Карпош

Од:

Со врачување на 120 пакети со прехранбени продукти, облека и средства за хигиена, денеска се заокружи големата хуманитарна акција која Општина Карпош заедно со граѓаните и локалната администрација ја спроведе по повод 3 Ноември, роденденот на општината, мод мотото „Подај рака, донирај за твојот сосед“.

Пакетите на социјално загрозените граѓани во три урбани заедници „Карпош 2“, „Владо Тасевски“ и „Влае 1“ им ги врачи градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев, кој им посака во иднина да има што помалку лица кои ќе имаат потреба за ваква помош.

„Имавме навистина успешна донаторска акција и мислам дека, од акција на акција, граѓаните на Карпош се сé похумани и искрено сакаат да помагаат. За жал, законските можности на Општината за ваква поддршка се прилично лимитирани, но се трудиме сé што можеме ние, како локална власт, да направиме за нашите сограѓани“, рече Богоев.

Додаде дека ова е еднократна поддршка, но следната година социјално загрозените земејства ќе можат да аплицираат и за еднократна парична помош.

„Интенцијата е на секој од вас, онаму каде што можеме, да му помогнеме трајно да си го реши животното прашање со вработување на некој од вас или на член од вашите семејства со што ќе обезбедите дополнителен приход што ќе ви овозможи нормално живеење“, порача Богоев.

Помошник-раководителката на Секторот за дејности од јавен интерес, Гордана Зафировска, ја спомна и можноста за поддршката од Општината за проекти на децата кои потекнуваат од семејства со материјални потешкотии.

Би можело да ве интересира

Се дезинфицираат училиштата во Карпош пред почетокот на учебната година

Ана Ололовска

ВИДЕО: Се реконструира улицата Никола Парапунов во Карпош 4

Ана Ололовска

Отворен нов спортско-рекреативен центар во Карпош 3

Ана Ололовска

Со механизација и вонредни дежурства Карпош ја расчистува депонијата кај СРЦ „Борис Трајковски“

Ана Ололовска

Стартува дезинфекцијата на школите во Карпош

Ана Ололовска

Градинките во Карпош ги отворија вратите за децата

Ана Ололовска