humanitarna akcija

Македонија

Хуманитарна акција на Црвен крст „Заедно каде е потребно“

А1он
Црвениот крст на Република Северна Македонија заради состојбата со вирусот „Ковид-19“, со цел да обезбеди помош за граѓаните на кои таа им е најпотребна, организира
Македонија

Хуманитарен систематски преглед на децата од домот „11. Октомври“ во ПЗУ Интермед Арт

А1он
Традиционално, седма година по ред, ПЗУ Интермед Арт прави хуманитарен систематски преглед на децата од домот без родители „11-ти Октомври“.
Македонија

Кампања за реконструкција на живеалишта на социјално загрозени семејства со деца

А1он
Топол дом за сите и реконструкција на живеалишта на семејства со деца, кои се во социјален ризик и нехумани животни услови е целта на новогодишната
Македонија

Хуманитарна акција „Подари со радост“ на „Епилепсија Македонија“

А1он
Од денеска до 17 декември, здружението „Епилепсија Македонија“ во Прилеп ќе ја спроведе хуманитарната акција „Подари со радост“. Во пет маркети во градот ќе бидат
Македонија

Хуманитарна акција во Скопје ЗОО- Донираме за малата Симона

А1он
Зоолошка градина Скопје се приклучува во хуманитарната акција за собирање на финански средства за четиригодишната Симона која боледува од леукемија. По тој повод во недела
Македонија

ВИДЕО: Се собираа хигиенски влошки за сиромашни девојки и жени

Габриела Димковиќ-Мишевска
Пакети со хигиенски влошки, кои граѓаните ги донираа денеска на собирен пункт во „Веро Центар“, ќе бидат поделени на жени и девојчиња од сиромашни семејства.
Македонија

Апел на МД „Илинден“: Да му помогнеме на Алекс, да бидеме хумани

А1он
Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана упати апел до сите хумани луѓе да го помогнат лекувањето на петгодишниот Алекс Мазенкофски, по потекло од Мала