pozari mkd

Македонија

Повторно е активиран пожарот во охридско кај селото Вапила

А1он
Пожарот кај селото Вапила е повторно активиран во правец на селото Сирула информираат од Центарот за управување со кризи. Според информациите, гори карпест предел со
Македонија

ЦУК: Шумскиот пожар во планината помеѓу селата Вапила и Расино е се уште активен

А1он
Центарот за управување со кризи (ЦУК), согласно добиените информации од Регионалните центри за управување со кризи од градовте во државата, регистрира дека утрово има еден
Македонија

Пожарот меѓу Дојран и Богданци се уште е активен

А1он
Во земјава утрово има еден активен пожар информираат од Центарот за управување со кризи. Регионалниот центар за управување со кризи РЦУК Струмица ја пренесува информацијата
Македонија

Три активни пожари, најголем кај Криволак

А1он
Три пожари се активни утрово, најголемиот е на дел од подрачјето на воениот полигон Криволак каде дејствуваат еден армиски и еден полициски хеликоптер информира директорот
Македонија

Пожарот во беровско уште е активен, ветерот ја отежнува борбата со огнот

А1он
Високите температури, а особено ветерот прават големи проблеми во обидите да се стави под контрола пожарот што веќе втор ден гори на потегот меѓу беровските