direkcija za zastita i spasuvanje

Македонија

Пронајдени и спасени двајца планинари на Шар Планина

А1он
Успешно пронајдени и спасувани планинарите од Екипите за брз одговор за спасување од планина при Дирекцијата за заштита и спасување. – Еден од планинарите бил
Македонија

ДЗС: Вежба со републичките сили за заштита и спасување и Тимовите за брз одговор „Маврово 2020“

А1он
Припадници на Дирекцијата за заштита и спасување со акција за извлекување четири лица зафатени од свлечиште ја завршија тридневната обука и вежба на Републичките сили
Македонија

Вежба „Маврово 2020″на Републичките сили за заштита и спасување и Тимовите за брз одговор при Дирекцијата за заштита и спасување

А1он
Дирекцијата за заштита и спасување во Маврово спроведува вежба на припадниците на тимовите за брз одговор – ТБО при Дирекцијата за заштита и спасување. Целта