bezbednost

Македонија

Трајанов: Службите треба да ги пресретнат џихадистите повратници

А1он
Не треба да чекаме нешто да се случи, па потоа да реагираме. Верските заедници, политичките партии, институциите, невладиниот сектор треба да работат на одвраќање на
Македонија

Совет за безбедност: Да се зајакнат активностите за евентуални закани по националната безбедност

А1он
Советот за безбедност на Република Македонија на денешната конститутивна седница ги утврдил активностите поврзани со прашањата за безбедноста и одбраната на државата за наредниот период,
Македонија

Директорот на БЈБ Љупчо Тодоровски во пензија

А1он
Директорот на бирото за јавна безбедност (БЈБ), Љупчо Тодоровски, за МИА потврди дека од денеска е во пензија. Тодоровски, информира дека најверојатно својата кариера ќе