uklo

Македонија

Проректор Ѓуровски: Високото образование да создава кадар кој потребен на бизнисот за отворање на нови работни места

А1он
Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола и Стопанската комора на Република Северна Македонија се организатори на еднодневната Конференцијата „Високото образование и бизнисот-заеднички предизвици и приоритети„ што се
Македонија

Потпишан Меморандум за поинтензивна соработка меѓу УКЛО и приватниот безбедносен сектор

А1он
Во Ректоратот на УКЛО денеска е потпишан Меморандум за соработка со Комората на РСМ за приватно обезбедување. Потписниците, ректорот проф. д-р Сашо Коруновски и претседателот
Македонија

УКЛО потпиша договор за соработка со Криминалистичко-полицискиот Универзитет од Белград

А1он
Денеска во просториите на Криминалистичко-полицискиот Универзитет во Белград беше потпишан Договор за соработка меѓу оваа високообразовна институција и универзитетот „Св. Климент Охридски од Битола. Домаќин
Uncategorized

ЦУК и академската заедница почнуваат интензивна соработка

А1он
Проректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ Марјан Ѓуровски од Факултетот за безбедност-Скопје оствари работна средба со директорот на Центарот за управување со кризи на Република Северна
Македонија

Директорот на Агенцијата за национална безбедност Димовски ќе предава пред студентите на Факултетот за безбедност-Скопје

А1он
Директорот на Агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски денеска ќе им предава на студентите на Факултетот за безбедност-Скопје, кај проф. д-р Марјан Ѓуровски. Како што
Македонија

Еразмус + форум во организација на УКЛО и Националната агенција за образовни програми и мобилност

А1он
Во Ректоратот на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ (УКЛО) – Битола денеска ќе се одржи хибриден Еразмус + форум во организација на УКЛО и Националната Агенција за
Македонија

Битолскиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ го одбележа патрониот празник

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола, државниот и патрон празник го одбележа со онлајн свечeната седница на Сенатот и Управата на УКЛО. На онлајн свеченоста министерката за образование
Македонија

Професорот Пеце Николовски избран за претседател на Сенатот на УКЛО-Битола

А1он
Универзитетскиот професор Пеце Николовски е избран за нов претседател на Сенатот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола. Изборот на претседател и членови на Сенатот на УКЛО-Битола
Македонија

Битолскиот и Софискиот универзитет со заедничка конференција го празнуваат св. Климент Охридски

А1он
Универзитетите во Софија и Битола во рамки на заедничкото празнување на св. Климент Охридски денеска почнаа заедничка научна конференција на тема „Димензиите на компетенциите“. Како
Македонија

Промовирана книгата „Ковид 19 и безбедноста, регионални предизвици нови државни актери

А1он
Во рамки на честувањето на патрониот празник на Универзитетот „Свети Климент Охридски“ денеска се одржа промоција на книгата „Ковид 19 и безбедноста, регионални предизвици и