sv kliment ohridski

Култура

Универзитетската професорка Рабије Мурати и режисерот Антонио Митриќески – добитници на наградата „Св. Климент Охридски“ за 2023

А1он
Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ ги соопшти добитниците за 2023 година, за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието, образованието, културата, уметноста,
Култура

Соопштени добитниците на државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2021 година

А1он
Државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2021 година во областа на воспитанието и образованието ѝ се доделува на универзитетската професорка Ѓулумсер Касапи, а добитници во
Македонија

Оналјн Свечена академија во Охрид по повод патрониот празник „Свети Климент Охридски“

А1он
Во рамки на манифестацијата закажана за на пладне највиските општински награди и признанија на годишните лауреати ќе им бидат врачени без присуство на гости во
Македонија

Битолскиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ го одбележа патрониот празник

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола, државниот и патрон празник го одбележа со онлајн свечeната седница на Сенатот и Управата на УКЛО. На онлајн свеченоста министерката за образование
Култура

Познати добитниците на државната награда Св. Климент Охридски

А1он
Одборот за доделување на државната награда Св.Климент Охридски“ донесе одлука за доделување на државната награда „Св.Климент Охридски“ во 2018 година за највисоко признание за долгогодишни