uklo

Македонија

На УКЛО-Битола слободни 3.095 места за студенти бруцоши

А1он
Универзитетот „Св. Климент Охридски“-УКЛО Битола, го објави дополнителниот Конкурс за упис на студенти за претстојната академска година. Во вториот уписен рок слободни се 3.095 места
Македонија

УКЛО објави конкурс за најдобар истражувачки труд и есеј

А1он
Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола објави Конкурс за најдобар истражувачки труд и есеј, на кој може да учествуваат студентите запишани на прв циклус студии во академската
Македонија

УКЛО објави конкурс за доделување стипендија од Фондацијата „Тома Фила“

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола денеска го објави конкурсот за доделување стипендија од Фондацијата „Тома Фила“, која неодамна беше формирана во овој град. Од УКЛО-Битола и Одборот
Македонија

Отворен ден на УКЛО-Битола

А1он
Униврзитетот „Св.Климент Охридски“(УКЛО)-Битола денес приреди отворен ден и ги претстави наставните програми и планови за претстојната академска година. На промотивниот академски настан во Битола, ректорот
Македонија

Моника Нелческа – најдобар студент оратор на Битолскиот универзитет

А1он
Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола денеска ги почна неколкудневните програмски активности посветени на денот на своето формирање – 25 април. Традиционално, во пресрет на универзитетскиот роденден,
Македонија

Битолскиот универзитет бара повлекување на објавената ранг-листа на универзитетите

А1он
Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола денеска јавно побара повлекување на објавената ранг-листа на универзитетите во Република Македонија. По завршувањето на денешната седница на Ректорската
Македонија

Соработка меѓу УКЛО – Битола и компанијата LTH-леарница-Охрид

А1он
 Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола продолжува со директна соработка со бизнис секторот во југозападниот дел од државата. Од секторот за односи со јавност при
Македонија

Студентката Наталија Трајковска со најдобар есеј на УКЛО

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола (УКЛО) ги објави резултатите од наградниот конкурс на УКЛО за најдобар есеј и најдобар истражувачки труд. Првата награда за најдобар есеј на