fakulteti

Македонија

Студентите ќе може да полагаат испити со физичко присуство доколку се почитуваат мерките

А1он
На денешната седница беше донесена и Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со законска сила за примена на Законот за високото образование за
Македонија

Испитите и колоквиумите на факултетите може да се организираат електронски, но не и со физичко присуство

Кристијан Ландов
Факултетите не смеат да организираат испити и колоквиуми со физичко присуство, вели министерот Арбер Адеми, потенцирајќи дека уредбата на Владата која е донесена на почетокот
Македонија

Факултетот за безбедност-Скопје и Американскиот центар за образование ќе почнат со онлајн предавања

А1он
Факултетот за безбедност-Скопје и Американскиот центар за образование од денеска ќе започне со онлајн активности преку организирање на сесија предавања од областа на јавните политики
Македонија

Од понеделник сите факултети да организираат онлајн-настава

А1он
Онлајн-настава за студентите од понеделник треба да организираат сите факултети од државните и од приватните универзитети во земјава поради условите што ги наметнува ризикот од
Македонија

Акредитирана Студиската програма на англиски јазик на интегрирани студии по Ветеринарна медицина

А1он
Факултетот за ветеринарна медицина – Скопје (ФВМС) ја акредитира студиската програма по аглиски јазик на прв и втор циклус интегрирани студии. Решението за почеток на
Македонија

Меѓународната недела на Филозофскиот факултет

А1он
„Иновации во хуманистичките и општествените науки“ е темата со која ќе се одбележи втората Меѓународна недела организирана од Филозофскиот факултет во Скопје. Студентите на сите
Македонија

МОН: Не сме давале насоки како синдикално да се организираат вработените на факултетите

А1он
Министерството за образование и наука (МОН) не смее, не дало и нема да даде насока како вработените на високо образовните установи синдикално да се организираат.
Македонија

Одбележување на 70-годишнината на Градежен факултет

А1он
Градежен факултет денеска ќе ја одбележи 70-годишнината од своето постоење во Скопје. На настанот ќе присуствуваат вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за
Македонија

Прв академски час за новите студенти

А1он
На факултетите при универзитетите во земјава денеска свечено ќе биде одбележан почетокот на новата академска 2019/2020 година. Почетокот на новата академска 2019/2020 година традиционално ќе
Македонија

Катедрата за италијански јазик и книжевност ќе одбележи 60 години постоење

А1он
Домашни и странски истражувачи од областа на италијанистикатаќе учествуваат на меѓународен собир по повод 60 години од постоењето на Катедрата за италијански јазик и книжевност