Професорот Пеце Николовски избран за претседател на Сенатот на УКЛО-Битола

Од:

Универзитетскиот професор Пеце Николовски е избран за нов претседател на Сенатот на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола.

Изборот на претседател и членови на Сенатот на УКЛО-Битола е извршен со тајно гласање и согласно Законот за високото образование.

Пеце Николовски е редовен професор на Економскиот факултет во Прилеп, автор на учебници, книги и учебни помагала за студентите од сите циклуси на студирање. Негово поле на научна преокупација е ревизијата на финансиските извештаи, финансиска анализа, финансиска контрола и сметководство.

Проф. д-р Николовски е редовен член на Македонско научно друштво-Битола.

Би можело да ве интересира

Проректор Ѓуровски: Високото образование да создава кадар кој потребен на бизнисот за отворање на нови работни места

Ана Ололовска

Потпишан Меморандум за поинтензивна соработка меѓу УКЛО и приватниот безбедносен сектор

Ана Ололовска

УКЛО потпиша договор за соработка со Криминалистичко-полицискиот Универзитет од Белград

Жарко Настоски

ЦУК и академската заедница почнуваат интензивна соработка

Ана Ололовска

Директорот на Агенцијата за национална безбедност Димовски ќе предава пред студентите на Факултетот за безбедност-Скопје

Ана Ололовска

Еразмус + форум во организација на УКЛО и Националната агенција за образовни програми и мобилност

Ана Ололовска