Директорот на Агенцијата за национална безбедност Димовски ќе предава пред студентите на Факултетот за безбедност-Скопје

Од:

Директорот на Агенцијата за национална безбедност Виктор Димовски денеска ќе им предава на студентите на Факултетот за безбедност-Скопје, кај проф. д-р Марјан Ѓуровски.

Како што соопшти Универзитот „Св.Климент Охридски“ – Битола, во рамки на реализацијата на предметните програми преку примена на средствата за електронска комуникација правејќи спој меѓу теоријата и праксата, Димовски ќе говори за безбедносните ризици и закани и приоритетите во работата и функционирањето на Агенцијата за национална безбедност на Република Северна Македонија како значајна алка во безбедносниот систем на земјата.

Димовски е гостин предавач врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка меѓу Агенцијата за национална безбедност на Република Северна Македонија и Универзитот „Св.Климент Охридски“ – Битола за унапредување на соработката во областа на едукацијата и обуката на кадри за теми од заеднички интерес и размена на искуства и знаења.

Би можело да ве интересира

Проректор Ѓуровски: Високото образование да создава кадар кој потребен на бизнисот за отворање на нови работни места

Ана Ололовска

Потпишан Меморандум за поинтензивна соработка меѓу УКЛО и приватниот безбедносен сектор

Ана Ололовска

УКЛО потпиша договор за соработка со Криминалистичко-полицискиот Универзитет од Белград

Жарко Настоски

ЦУК и академската заедница почнуваат интензивна соработка

Ана Ололовска

Еразмус + форум во организација на УКЛО и Националната агенција за образовни програми и мобилност

Ана Ололовска

Битолскиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ го одбележа патрониот празник

Катерина Ѓуровски