uklo

Македонија

Ѓуровски: Високото образование треба да бидеме меѓу првите три високи приоритети во јавните политики

А1он
Пред магистрантите и докторантите на Факултетот за безбедност-Скопје денеска се обрати проректорот на Универзитетот „Св.Климент Охридски„ проф. д-р Марјан Ѓуровски со што се означи почетокот
Македонија

Заедничко празнување на „Св.Климент Охридски“ на Софискиот и Битолскиот универзитет во духот на европските вредности

А1он
Софискиот и Битолскиот Универзитет кои од двете страни на границите, покрај академската мисија, заеднички го споделуваат и името на книжевникот, учителот, епископот Св. Климент Охридски
Македонија

Прва студентска конференција на УКЛО по повод Светскиот ден на науката

А1он
Во организација на Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола и Техничкиот факултет-Битола по повод Светскиот ден на науката, денеска во Битола ќе се одржи Првата студентска конференција на
Македонија

Втор уписен рок на УКЛО, најмногу слободни места на Технички факултет-Битола

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола, денеска и утре го реализира вториот уписен рок за студенти бруцоши, а можност за студирање во новата академска година имаат уште 1.874
Македонија

Прв уписен рок за студенти бруцоши на УКЛО-Битола

А1он
Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола денеска го реализира првиот уписен рок за студенти бруцоши. За студирање во прва година на сите универзитетски единици огласени се 2 697
Македонија

Ѓуровски: Пандемијата ја зголеми корупцијата, насилството и сајбер криминалот

А1он
Одредени мерки придонесоа за намалување на уличниот криминал, а тоа не е единствениот вид криминал. Бидејќи секоја криза е нова можност, така и оваа е
Македонија

Корона дијалози „Криминолошките и криминалистички влијанија од глобалната пандемија“

А1он
„Криминолошките и криминалистички влијанија од глобалната пандемија„ е тема на денешните шестти по ред е – корона дијалози,во организација на Универзитет „Св.Климент Охридски„-Битола. Како што
Македонија

Втор вебинар за регионалните безбедносни предизвици за време и по кризата од пандемијата

А1он
Вториот вебинар „Регионална соработка и поддршка од ЕУ и НАТО наспроти влијанието на други државни актери во справувањето со пандемијата“ во рамки на проектот на
Македонија

Корона дијалози: Здравствената не смее да прерасне во политичко – правна криза во земјата

А1он
Четвртите по ред онлајн дискусии „Корона дијалози„ во организација на Универзитетот „Св.Климент Охридски“ анализираа уште една важна тема „Влијанието на новите политички и правни предизвици