fakultet

Македонија

СДСМ предлага отворање медицински факултет во Битола, ВМРО-ДПМНЕ смета дека нема услови

А1он
Пратениците попладнево го разгледаа Предлог-законот за основање медицински факултет во состав на Универзитетот „Свети Климент Охридски“ – Битола, во прво читање. Гласањето по овој Предлог,
Македонија

Академијата за сајбер безбедност на АУЕ-ФОН станува атрактивна во регионот

А1он
Академијата за сајбер безбедност која што формираше Американскиот универзитет на Европа – ФОН го привлече вниманието и станува атрактивна во регионот. Во рамките на продлабочување
Македонија

За упис на факултетите со диплома за завршено средно образование во оваа учебна година

А1он
На високообразовните установи, покрај веќе утврдените услови, ќе можат да се запишат и учениците од завршните години од учебната 2019/2020 година со дипломата од завршено
Македонија

Факултетот за земјоделски науки и храна одбележува 71 година од постоењето

А1он
Факултетот за земјоделски науки и храна (ФЗНХ) денеска ќе одбележи 71 година од постоењето. По овој повод ќе се одржи свечена седница на Научно-наставниот совет
Македонија

Штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ одбележува 10 години постоење

А1он
Со положување цвеќе пред споменикот на Гоце Делчев, промоција на новите доктори на науки и на каталогот на изданија, Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип денеска