upisi

Македонија

МВР за собирот пред Медицинското училиште: Поради ограничениот простор, не можеше да се одржува растојание

Габриела Димковиќ-Мишевска
Во врска со собирот пред медицинското училиште „Панче Караѓозов“ од МВР не одговорија на прашањето на А1он, дали има казнети лица заради неносење заштитна опрема,
Македонија

На тестирањето за медицинската струка во Прилеп, само двајца ученици беа вишок

А1он
Денешното тестирање за учениците од медицинската струка во прилепското средно училиште „Ѓорче Петров“ донесе резултати со кои двајца од 36-те тестирани не го поминаа квалификацискиот
Видео Македонија

(ВИДЕО) Тензично пред медицинското училиште: Се туркаа родители и ученици, не сакаат приемен испит

Габриела Димковиќ-Мишевска
Поголема група на родители и ученици направија турканици пред влезот на средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“. Тие негодуваа затоа што им соопштиле дека поради големиот
Македонија

За насоката медицинска сестра во три училишта денеска ќе има квалификациско тестирање

А1он
Во три средни училишта со здравстевна струка денеска од 10 часот ќе биде организирано квалификациско тестирање за ученици-полуматуранти кои конкурирале за насока медицинска сестра. Тестирањето
Македонија

Во четири средни училишта ќе има квалификациско тестирање в понеделник

А1он
Во три средни училишта во Скопје, Струмица и Прилеп со здравствена струка за насоката медицинска сестра, како и во скопската гимназија „Орце Николов“ за билингвалните
Македонија

За упис на факултетите со диплома за завршено средно образование во оваа учебна година

А1он
На високообразовните установи, покрај веќе утврдените услови, ќе можат да се запишат и учениците од завршните години од учебната 2019/2020 година со дипломата од завршено
Македонија

Почна уписот на студенти на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово

А1он
Од денеска до 19 септември трае повикот на Универзитетот на Југоисточна Европа за запишување нови студенти во академската 2000/2021 година. Прием на студенти ќе се