Академијата за сајбер безбедност на АУЕ-ФОН станува атрактивна во регионот

Од:

Академијата за сајбер безбедност која што формираше Американскиот универзитет на Европа – ФОН го привлече вниманието и станува атрактивна во регионот.

dobivaj vesti na viber

Во рамките на продлабочување на соработката со универзитети од регионот, ректорката на Американскиот универзитет на Европа – ФОН, проф. д-р Билјана Пулеска Јанушевска оствaри работна посета на Високата школа за осигурување и финансии (ВУЗФ), приватен универзитет од Софија, Република Бугарија.

На средбата со ректорот на ВУЗФ универзитетот проф. д-р на правни науки, Борис Велчев, ректорката Пулеска Јанушевска ја промовираше Академијата за сајбер безбедност на АУЕ – ФОН како регионален центар за обука на професионалци од областа за сајбер безбедност во соработка со ThriveDX од Израел, што предизвика голем интерес во Бугарија, заради можноста за професионална едукација и усовршување на кадри за најбараната професија на денешницата.

Ректорите на двата универзитети на денешната средба потврдија дека е започната постапка за акредитација на наставниот кадар од Американскиот универзитет на Европа – ФОН за менторирање на докторски студии на ВУЗФ универзитетот.

Наставниот кадар од АУЕ-ФОН ќе има можност да менторира докторски студии од областа на економијата на две програми: финансии, осигурување и социјално осигурување, како и сметководство, контролинг и анализа.

Во исто време, академскиот кадар од АУЕ -ФОН ќе може да објавува свои трудови во релевантни меѓународни списанија во Бугарија.

Американскиот универзитет на Европа – ФОН како резултат на веќе воспоставеното стратешко партнерство и соработка со ВУЗФ универзитетот од Софија, на своите сегашни и идни студенти и алумни им овозможува да се стекнат со двојни дипломи од областа на бизнис економија, менаџментот и финансиите за прв и за втор циклус на студии.

Со двојните дипломи на студентите на АУЕ – ФОН им се отвораат нови перспективи за професионален и кариерен развој во Европа и пошироко, како и со стекнување на академска квалификација која без процедури на нострификација е валидна во државите членки на ЕУ.

ПР Текст

Би можело да ве интересира

АУЕ – ФОН стана дел од Балканската асоцијација на економски универзитети

Со 84 рози и 12 бели гулаби АУЕ – ФОН ја одбележа годишнината од смртта на основоположникот на модерната турска држава, Кемал Ататурк

Ана Ололовска

Прв академски час на 20-та генерација на студенти на Американскиот универзитет на Европа – ФОН за 2022/2023 година

Ана Ололовска

Промовирани двојните дипломи на АУЕ – ФОН со меѓународни универзитети од Германија, Франција, Бугарија и Израел

Ана Ололовска

Американскиот универзитет на Европа-ФОН му додели титула „Doctor Honoris Causa“ на европратеникот Илхан Ќучук

Американскиот универзитет на Европа-ФОН станува дел од елитата на универзитети за сајбер безбедност!

Горан Наумовски