evropa

Економија

Еврокомесар предупредува дека енергетската сиромаштија во Европа може да се зголеми

А1он
Комесарот за работни места и социјални права на ЕУ предупреди дека, додека растат цените, енергетската сиромаштија во Европа се зголемува. Николас Шмит за ДПА изјави
Свет

Европската комисија обезбедува 60.000 билети за патување за млади Европејци

А1он
Благодарение на DiscoverEU, Европската комисија ќе им обезбеди бесплатни блети за патување на 60.000 Европејци на возраст од 18 до 20 години. За билетите ќе
Економија

Вашингтон пост: Поради што се зголемуваат цените на енергијата во Европа?

А1он
Енергетските амбиции на Европа се јасни: промена во иднина со ниско ниво на јаглерод со трансформација на производствените и дистрибутивните системи на енергија, го цитира
Свет

Евробарометар: Европејците веруваат во позитивното влијание на науката

А1он
Осумдесет и шест отсто од Европејците рекле дека веруваат во позитивното влијание на науката и технологијата за подобрување на општеството и на секојдневниот живот, покажуваат
Свет

Европски суд на ревизори: Неефикасниот „систем на ЕУ за депортирање мигранти“ ја охрабрува илегалната миграција

А1он
Неефикасноста во системот на Европската унија за враќање на илегалните мигранти во нивните земји на потекло има спротивен ефект од оној што е наменет, се
Свет

Прогресивните градоначалници oд Источна и Централна Европа како предизвик за конзервативните влади

А1он
Големите градови во Централна и Источна Европа избраа либерални и прогресивни градоначалници, но малку е веројатно дека социјалните конзервативни ставови ќе се променат на национално
Свет

Афрички бран со пеколни температури се движи кон Европа, во Италија измерени речиси 50 степени

А1он
Силен топлотен бран се шири од северот на Африка кон југот на Европа, објави шкотскиот метеоролог Скот Данкан. Како што вели, во вторникот во Тунис