mobilni telefoni

Свет

Литванија ги советува граѓаните да не купуваат кинески мобилни телефони

А1он
Министерството за одбрана на Литванија ја советува јавноста да избегнува купување мобилни телефони од кинески производители и да се ослободи од нив што е можно
Економија

Од 1,66 милиони претплатници во мобилната телефонија, 1,3 милиони користат мобилен интернет

А1он
Во последниот квартал минатата година бројот на активни претплатници во мобилната телефонија изнесува 1 862 138. Регистрирани се 248 348 деловни постпеид претлатници, а од
Економија

Секој трет потрошувач во Македонија користи паметен телефон за плаќање

А1он
Над една третина од потрошувачите во земјава ги користат паметните телефони за плаќање и извршување трансакции, а 61 процент се заинтересирани да ја користат оваа
Економија

На мобилен месечно зборуваме по 3,5 часа, на фиксен половина час

А1он
Според најновите податоци на Агенцијата за електронски медиуми, во првите три месеци од годинава преку мобилен се реализирани 1.338.211.097 минути разговор, или во просек секој
Економија

Продажбата на паметни телефони во Кина опадна за повеќе од една третина

А1он
Продажбата на паметните телефони во Кина опадна за повеќе од третина во јануари 2020 година, според денешните податоци на кинеската Влада, што покажуваат колкава штета
Економија

Цените во мобилната телефонија зголемени за 15 отсто, АЕК бара нов оператор

А1он
Агенцијата за електронски комоникации (АЕК) создава услови за влез на нов мобилен мрежен оператор и виртуелен мобилен оператор на македонскиот пазар како одговор на зголемената