evropa

Економија

Вашингтон може да воведе нови царини за европските производи

А1он
Американските власти размислуваат да воведат нови царини, како и да ги зголемат постојните за увоз од Франција, Германија, Шпанија и Велика Британија за вкупно 3,1
Свет

ЕУ мора посилна да излезе од кризата со Ковид-19

А1он
Европа мора поцврста, поодржливата, поконкурентна и пообединета да излезе од актуелната криза со новиот коронавирус, истакнаа денеска премиерите на Германија, на Португалија и на Словенија,
Свет

Шведска е најиновативната земја во ЕУ, Романија најмалку

А1он
Годишната евалуација на Европската комисија за состојбата со иновативноста во земјите членки на ЕУ покажува подобрување на перформансите речиси секаде и покрај истапувањето на Обединетото