zemjodelie

Економија

Признанија за најдобрите земјоделци на манифестација поддржана од МЗШВ

А1он
Во рамки на манифестацијата „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“ што ја организира земјоделското здружение „Современо земјоделство“ со финансиска поддршка на МЗШВ, на најдобрите
Економија

Пристигнале 198 апликации за мерката 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“ од ИПАРД 2 програмата

А1он
Заврши рокот за аплицирање за финансиска поддршка од ИПАРД 2 програмата за мерката 7 „Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси“. До денеска, до
Економија

Земјоделците не беа и не се на владината агенда, велат од Националната федерација на фармери

А1он
Земјоделците не беа и не се на агендата на Владата. Кризата не се искористи за да се зајакне нивната улога. Целосно отсуствуваа мерки за индивидуалните
Економија

Еден процент од фармите обработуваат 70 проценти од светското земјоделско земјиште

А1он
Еден процент од земјоделските стопанства во светот обработуваат 70 проценти од полињата, фармите и овоштарниците, покажува извештај што го потенцира влијанието на нееднаквоста во однос
Македонија

Трипуновски : Владата да најде пласман за зелката

А1он
Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, Цветан Трипуновски денеска на својот фејсбук профил обвини дека Владата, наместо да им помогне на земјоделците, одржува празни прес-конференции, без да
Магазин

(ВИДЕО) Како холанѓаните ја користат архитектурата за да го прехранат светот

А1он
Холандија е втора земја во светот по најголем извоз на земјоделски производи. Ова е изненадувачки кога ќе се спореди површината на Холандија  со првата земја
Македонија

(ВИДЕО) Експертите согласни: Во земјоделието се искористуваат сите капацитети

А1он
На програмската трибина “Агенда – Земјоделство 20-24″ надворешните експерти истакнаа дека мерките на Владата во изминатиот период придонесуваат за развој на земјоделство како и за