tribina

Македонија

Ковачевски: Да се посветиме на вештините кај младите за да го искористиме потенцијалот

А1он
Универзитетскиот професор Димитар Ковачевски на трибината „Агенда 20-24“ посветена на образованието зборуваше за значењето на вештините кај младите за тие да станат конкурентни на пазарот
Македонија

(ВИДЕО) Експертите согласни: Во земјоделието се искористуваат сите капацитети

А1он
На програмската трибина “Агенда – Земјоделство 20-24″ надворешните експерти истакнаа дека мерките на Владата во изминатиот период придонесуваат за развој на земјоделство како и за
Македонија

Трибина „Биоетичка едукација“ на Филозофскиот факултет

А1он
Трибина „Биоетичка едукација“ ќе се одржи денеска на Филозофскиот факултет во Скопје. Гости предавачи/дискутанти се доц. д-р Ивица Келам од Факултет за образовни и воспитни
Македонија

Научна трибина: Педагогијата денес и утре

А1он
Институтот за педагогија при Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска организира научна трибина што традиционално се одржува по повод одбележувањето
Македонија

Трибина за нацрт-текстот на законот за спречување корупција и судир на интереси

А1он
Трибина за нацрт текстот на Предлог на Законот за спречување на корупцијата и судир на интереси ќе се одржи денеска во организација на Транспарентност Македонија
Култура

Трибина за влијанието на литературата врз комуникациските вештини на младите

А1он
„Влијанието на литературата врз развојот на позитивни комуникациски вештини кај децата и младите“ е насловена трибината што денеска ќе ја организираат КАТ-продукција и Културно-информативниот центар-Скопје.
Македонија

Во Штип трибина „Дискриминација: Како да ја препознаеме и што потоа?“

А1он
Жените се најчесто дискриминирани. Дискриминацијата ја трпат во семејството и на работните места, покажаа анализите на невладиниот сектор, кои денеска беа презентирани на трибината „Дискриминација: