Научна трибина: Педагогијата денес и утре

Од:

Институтот за педагогија при Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска организира научна трибина што традиционално се одржува по повод одбележувањето на Денот на просветителството 24 – мај, насловена „Педагогијата денес и утре“.

dobivaj vesti na viber

На настанот, што ќе се одржи на Филозофскиот факултет, според организаторите, воведни обраќања ќе имаат заменик-министерот за образование и наука Петар Атанасов, ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски, деканот на Филозофски факултет Ратко Дуев, Дамир Матановиќ, декан на Факултетот за воспитни и образовни науки на Универзитет „Јосип Јурај Штросмаер“ – Осијек, Хрватска, Јасмина Делчева Диздаревиќ, раководител на Институтот за педагогија при Филозофскиот факултет – Скопје.

На трибината повеќе професори ќе имаат пленарни излагања на теми: „Образованието денес и утре“, „Скриен курикулум во современото училиште“, „Воспитно-образовната практика – состојби и насоки“.

Би можело да ве интересира

Ковачевски: Да се посветиме на вештините кај младите за да го искористиме потенцијалот

(ВИДЕО) Експертите согласни: Во земјоделието се искористуваат сите капацитети

Трибина на тема „Младите и религијата“

Ана Ололовска

Трибина „Биоетичка едукација“ на Филозофскиот факултет

Ана Ололовска

Трибина за нацрт-текстот на законот за спречување корупција и судир на интереси

Ана Ололовска

Трибина за влијанието на литературата врз комуникациските вештини на младите

Ана Ололовска