tribina

Македонија

Научна трибина: „Името и идентитетот: академски одговор“

А1он
Научна трибина насловена „Името и идентитетот: академски одговор“ денеска ќе се одржи на Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Воведни излагања,
Култура

Во Битола јавна трибина „Мајчинство, љубов, живот“ со поетесата Ана Бунтеска

А1он
Македонско научно друштво-Битола во рамки на програмата на одделението за применети науки и медицина при МНД-Битола, одржа јавна трибина, разговор на тема „Мајчинство, љубов, живот“
Македонија

Истражување за јакнење на младински дијалог за евроатлантски интеграции

А1он
Евроатлантскиот совет на Македонија (АТА Македонија) денеска на трибина во Струга ќе промовира резултати од деветмесечно истражување на тема „Зајакнување на младинскиот дијалог за промоција
Економија

Анѓушев: Само 18% од територијата има канализација, а Скопје има споменици од милиони евра

А1он
Македонија е исклучително нерамномерно регионално развиена. Само 18 отсто од населението е покриено со канализациска мрежа, а во Скопје има споменици од милиони евра. Ваквата
Економија

Трибина за плаќање на ДДВ на физичките лица кои извршуваат стопанска дејност

А1он
Трибина за регистрирањето за плаќање на ДДВ на физичките лица кои извршуваат стопанска дејност ќе се одржи денеска во организација на Центарот за даночна политика
Економија

Трибина за данокот и за заштитата на правата на даночните обврзници

А1он
 Центарот за даночна политика денеска организира трибина „Рамен или прогресивен данок и заштита на правата на даночните обврзници“. Во првата сесија „Заштита на правата и
Македонија

Трибина за влијанието на евроинтегративните процеси врз меѓуетничките односи

А1он
Трибина на тема „Влијанието на Евро- атланските интегративни процеси врз меѓуетничките односи во Република Македонија“, ќе се одржи денеска на Правниот факултет во Струмица. Трибината