revizija

Македонија

ДЗР го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на С. Македонија за 2020 година

А1он
Државниот завод за ревизија на веб страницата го објави конечниот ревизорски извештај на Основен буџет на Република Северна Македонија за 2020 година. – Од извршената
Економија

Државниот завод за ревизија го објави конечниот извештај за регуларност на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на С. Македонија за 2019 година

А1он
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на финансиските извештаи заедно со ревизија на усогласеност на Фондот на пензиско и инвалидско осигурување на Северна Македонија за
Македонија

ДЗР го објави ревизорскиот извештај на Врховниот суд

А1он
Државниот завод за ревизија го објави конечниот ревизорски извештај на Врховниот суд на Република Северна Македонија. Предмет на ревизија, како што соопшти ДЗР, било ревизија
Македонија

ДЗР: Договорот за реконструкција на Античкиот театар Скупи реализиран само 7,56 проценти

А1он
Без обезбедени средства во буџетот на Управата за заштита на културното наследство, реализацијата на договорот од 523 милиони денари за повеќегодишната градба на Античкиот театар
Економија

ДЗР: Обезбедување вработување и вештини согласно пазарот на труд и намалување на одлив на кадар, главен предизвик за Владата

А1он
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на успешност на тема „Владино планирање – Ефективност на владини мерки за справување со ризиците на пазарот на трудот
Македонија

ДЗР: Помалку од еден отсто од собраниот пластичен отпад се рециклира, потребни иницијативи и активности за подобрување на состојбата

А1он
Во РС Македонија не е воспоставен интегриран систем за управување со пластичниот отпад, поради што активностите кои се преземаат во таа дејност не влијаат на
Македонија

ДЗР со забелешки за капиталните расходи во образовната инфраструктура

А1он
Слабости при дефинирање на програмите за инвестиции во образовната инфраструктура и отсуство на процедура со јасни критериуми за избор на објекти, како и низок степен
Македонија

ДЗР: Во СЈО незаконски си поделиле бонуси од 4.6 милиони евра

А1он
Државниот завод за ревизија констатирал дека во Специјалното јавно обвинителство износот на исплатените додатоци за 2015 година го надминува износот на исплатените средства за основната
Македонија

Се бара од Владата да се одложат ревизиите до 30 септември 2020 година

А1он
Советот за унапредување и надзор на ревизијата денеска официјално побара од Владата да се одложи законскиот рок за спроведување ревизии до 30 септември 2020 година.