institucii

Uncategorized Македонија

Министерството на Груби е најзатворена институција, покажа истражувањето за Индексот за отвореност

Орце Костов
Фондацијата за интернет и општество, Метаморфозис на денешниот панел „Преку институционална отвореност кон спречување на корупција”, како дел од „Отворен Форум за антикорупција“, го промовираше
Македонија

Владата го трошела буџетот на одделни институции, долгот зголемен за 567 милиони евра, утврдија ревизорите

Орце Костов
Државниот завод за ревизија изврши ревизија на усогласеност на Основен буџет на Република Северна Македонија за 2022 година кој изнесуваше речиси 182 милијарди денари и
Македонија

ЦГК: Најмногу институции со „ограничено“ ниво на транспарентност во јавните набавки

А1он
Министерствата, владините секретаријати и Собранието просечно исполнуваат 55,2 проценти од критериумите за транспарентност, отчетност и интегритет во целиот циклус на јавните набавки. Ова е мало
Македонија

Промовиран нов портал за отворени податоци на институциите

А1он
Граѓаните, граѓанските организации, бизнис секторот од денеска ќе можат да ги користат податоците од нов портал за отворени податоци на државните и локалните институции data.gov.mk