ministerstvo za politicki sistem

Македонија

Реакција на Министерството за политички систем: Отпуштените од „Комунална хигиена“ не се вработени со Програмата за правична застапеност

А1он
Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците ги демантира наводите дека вработените од ЈП „Комунална Хигинета-Скопје„ кои се отпуштени од работа се вработени според
Македонија

Владата усвои план за прераспределба на „рамковните“ административци

А1он
Владата го усвои планот за распределување на административните службеници вработени преку програмата К5. Новите решенија за работа ќе им бидат доделени во наредните денови. 1349
Македонија

Груби го достави планот за 1.357-те нераспределени службеници – ќе ги згрижат 258 институции

А1он
Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците соопшти дека денеска во согласност со законските обврски до Владата на Република Северна Македонија ги доставила информациите