piom

Македонија

Пензионерите можат да се пријавуваат за бања до 15 февруари

А1он
Сите заинтересирани пензионери до 15 февруари  годинава можат да се пријават за користење на услугата бањско – климатска рекреација на корисниците за 2019 година. Oваа услуга, како
Економија

Царовска најави сет мерки за стабилизација на пензискиот систем, ќе се зголемува придонесот за пензиско осигурување

А1он
Министерката Царовска денеска на заедничка прес-конференција во Владата со министерот за финансии Драган Тевдовски ги презентираше реформите во пензискиот систем кои ќе овозможат праведна и
Економија

Една милијарда евра акумулирани во двете пензиски друштва од вториот столб

А1он
Околу 500 илјади членови имаат двете пензиски друштва во вториот столб од задолжително капитално финансираното пензиско осигурување. Вкупните средства кои во овие две пензиски друштва
Економија

Дефицит во ПИОМ, суфицит во ФЗОМ

А1он
Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) во првата половина од годината има остварено дефицит од 469 милиони денари, покажува Полугодишниот извештај за извршувањето на
Македонија

ВИДЕО: Се олеснува увидот во податоците за стаж и плата за вработени во МВР

А1он
Министерството за внатрешни работи (МВР) и Фондот за пензиско и инвалидско осигурување денеска потпишаа Меморандум за соработка со што се овозможува успешно превземање на податоците
Економија

СДСМ: Состојбата со ПИОМ се стабилизира, пензиите растат согласно трошоците за живот

А1он
„ВМРО-ДПМНЕ 11 години манипулираше со пензионерите, ускратувајќи го законското право пензиите да се усогласуваат со растот на трошоците за живот. Токму неспособноста и криминалните политики
Економија

МАКАМТРАНС и НСГРИТГ загрижени за состојбата на пензискиот фонд

А1он
Независните синдикати на камионски транспортери МАКАМТРАНС и на градежни работници, инженери и трговци во градежништвото НСГРИТГ изразуваат загриженост за состојбата на Фондот за пензиско и
Економија

Се анализира состојбата во пензискиот систем, се најавуваат измени

А1он
Министерството за труд и социјална политика во соработка со Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) и Фондот за пензиското и инвалидското осигурување